De bieslook staat weer bijna in bloei. Tijd dus om de volgende bieslook receptjes/tips met jullie te delen.
De bloemen zijn heerlijk op een broodje of in de salade. Deze salade stelde ik samen met bieslook wilde rucola, zevenblad, paarse dovenetel en vogelmuur. Wieden is het nieuwe oogsten, eet ook eens was (on)kruid of beter gezegd wilde kruiden en planten… ze zitten boordevol mineralen en vitaminen en zijn erg voedzaam. En het mooiste is, het groeit gratis… in je eigen tuin of bloembak!
Je kunt met bieslook ook heerlijke en prachtige helder rode azijn maken. Super gezond en lekker in de salade maak hem 1,2,3, super snel zelf. Met biologische appelazijn en wat bloemen van de bieslook. Laat de bloemen een 3 tal weken in de azijn trekken om hun gezonde inhoutsstoffen, smaak en kleur af te geven aan de azijn. Zeven en klaar!!!! Heerlijk genieten en je maakt met een beetje bieslook bloemen al gemakkelijk een paar flesjes dus hoe leuk is dat om cadeau te geven!
Deze helder rode azijn is super gezond en lekker in de salade en je maakt hem dus eenvoudig zelf!
Geef een reactie